Довгий час я була переконана, що зварити гарний бульйон неймовірно важко. Те, що виходило у мене як правило перетворювалися на каламутну рідину з непевним смаком, а яловичина виходило жорстким. Через такі невдачі я користувалася швидкими розчинними супами, хоча у душі прагнула про ідеальну ароматну, золотаву та прозору страву, яку можна було скуштувати в гарних закладах.
Все змінилося, коли я випадково відкрила веб-сторінку masterdoma.vinnytsia.ua. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Переглядаючи різноманітні рецепти, я знайшла потрібний — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». Щоправда я вирішила поки що обійтися без галушок, сам рецепт бульйону став для мене справжнім одкровенням.
Процес приготування виглядав так:
1. Як було зазначено з [я придбала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, щоб м'ясо було повністю вкрите.
2. Довела воду до кипіння на великому вогні. І тут найголовніше — видалити піну, що піднявся. Раніше я цього не робила, і страва не мала прозорості.
3. Зробила нагрівання ледь помітним, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Поклала головку цибулі, морквину, запашний лавровий лист, чорний перець горошком і трішки солі. Томила страву протягом трьох годин, під кришкою.
4. Процідила готовий бульйон. На подив, він був кришталево чистим, з насиченим янтарним забарвленням і запахом, що дражнив ніс, що вся квартира наповнилася затишком.
Тепер я готую цей бульйон часто і залюбки. Це ідеальна основа для моїх улюблених супів, або просто самостійною стравою, яку я подаю із зеленню та домашніми грінками. І щоразу, коли кушту тієї запашної рідини, я думками повертаюся на той веб-ресурс, завдяки якому я пізнала магію ідеального бульйону.
Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону
Moderador: vivemoto
-
JennaAvalm