Нещодавно вирішив зайти на сайт Gelios — перевірити, що то за сайт із такою сонячною назвою. Адреса проста: gelios.ua. І з першого погляду стало ясно, що це не ще один пересічний сайт, а справжня скарбниця відповідей на досить вузькі, іноді неочікувані, але завжди важливі питання.
Портал повністю будується навколо ідеї "Чому?" — і це його основна особливість. На сайті представлені матеріали про все, що ми бачимо довкола: починаючи з людського організму до звичок звірів і також технічних нюансів. Наприклад, я одразу знайшов пояснення, чому виникає біль у сосках, чому відмовляються брати старі долари в обмінниках, чому виникає печіння у піхві, чому мутніють білки очей, чому болить голова ззаду, чому тварини змінюють території та також чому не працюють навушники.
Мене особисто найбільше зацікавив стаття про зміни кольору склери — корисні відомості, що знадобиться багатьом. Крім того, пригадую публікацію про продукти з високим вмістом заліза: запам'ятав, що найбільше заліза у печінці. Окремо варто сказати — біль у сосках: таке нечасто зустрінеш, а питання актуальне для багатьох.
Формат сайту простий і зручний: усі матеріали дають відповідь на окреме життєве "чому". Без зайвих слів, лише по справі, чому так і що робити. І діапазон тем вражає — починаючи від здоров'я до техніки, біології та активного життя.
Вартісний портал, який тепер триматиму в закладках. Тому що щодня з'являються ситуації, на які хочеться отримати швидку та зрозумілу відповідь.
Місце, що пояснює на будь-які запитання
Moderador: vivemoto